Stručnost

Tehnologije

-1-

Optimizovana konstrukcija

INFINICOIL

MICHELIN IZDRŽLJIVOST TOKOM CELOG VEKA TRAJANJA PNEUMATIKA.

Neprekidna čelična žica – čija dužina može dostići 400 metara – pruža se po obimu pneumatika obezbeđujući veću stabilnost tokom veka trajanja. Poboljšana izdržljivost pneumatika sa većim indeksom nosivosti ili za upotrebu u zahtevnijim uslovima znači da možete biti potpuno bezbrižni tokom vožnje.

POWERCOIL

IZDRŽLJIVOST SA UNAPREĐENIM OTPOROM KOTRLJANJA

Nova generacija robusnih čeličnih žica koje omogućavaju smanjenje mase gume, te pružaju i bolju izdržljivost kućišta i niži otpor kotrljanja.

Od najnovijih materijala

CARBION

MICHELIN DUGOTRAJNOST, IZ DANA U DAN

Materijal koji je proizašao iz inovativnog procesa mešanja u kome se neke komponente gazećeg sloja  umešavaju dok su u tečnom stanju čime se dobija homogeniji materijal. Ovaj materijal omogućava veću kilometražu pneumatika.

SILICION

Više silicijum-dioksida za MANJU POTROŠNJU GORIVA.

Velikim procentom silicijum-dioksida u gazećem sloju, Michelin je uspeo da pomeri granice otpora kotrljanja kako bi  vam omogućio uštedu goriva, bez žrtvovanja dugotrajnosti vaših pneumatika.

Brazde koje se samostalno obnavljaju

REGENION

​Michelin prijanjanje iz kilometra u kilometar

Blokovi gazećeg sloja koji se sami obnavljaju, uz prednosti MICHELIN kalupa koji je izrađen tehnologijom 3D štampanja metala, obezbeđuju ujednačeno prijanjanje tokom celog veka trajanja vaših pneumatika i u svim uslovima. Tokom veka trajanja pneumatika pojavljuju se novi kanali obezbeđujući veću mobilnost.

Povezana tehnologija: RFID

Radio-frekvencijski identifikacioni čip (RFID) je inteligentan, bežični elektronski uređaj koji se može koristiti za identifikaciju jedinstvenih elemenata u skladu sa standardnim sistemom kako bi se sačuvali ili preneli odgovarajući podaci. Klijenti mogu da koriste RIFD skener i softver koji su dostupni na tražištu kako bi pratili svoju flotu pneumatika i optimizovali upravljanje inventarom.

picto-rfid-02

Proizvodnja pneumatika MICHELIN: neverovatna priča!

Faze u proizvodnji pneumatika za kamione: