Proizvodi

Dobar pneumatik MICHELIN na vašem novom vozilu

-1-

Postignite najbolju uštedu energije na tržištu!

Za kupovinu novih vozila za upotrebu na velikim razdaljinama zatražite nove pneumatike MICHELIN X® LINE™ Energy™ klase A za otpornost prilikom kotrljanja.

Izračunajte uštedu koju možete ostvariti sa novim vozilom opremljenim pneumaticima MICHELIN X® LINE™ Energy™ u poređenju sa trenutnim vozilom

1. Koja je vaša trenutna oprema?

Unesite sva tri polja iznad

2. Kolika je vaša godišnja kilometraža po kamionu?

km
Unesite tačnu vrednost

3. Koja je cena dizel goriva po litru?

DIN / L
Unesite tačnu vrednost

Sa trenutnim pneumaticima

Sa pneumaticima MICHELIN X® LINE™ Energy™

A 385/55R22.5
T
A 315/70R22.5
D2
A 385/55R22.5
F

godišnje možete uštedeti: bez smanjenja drugih performansi (prianjanje uz vlažne površine, buka, kilometraža, bezbednost...)

0 DIN u vašem budžetu
0 L
0 T CO2

Vrednosti predstavljaju prosečne vrednosti na osnovu klasifikacije oznaka za EU prema klasi efikasnosti u skladu sa propisom (EC), br. 1222/2009 u vezi sa označavanjem pneumatika u pogledu uštede goriva i drugih važnih parametara.

Kalkulator za gorivo će se koristiti isključivo u informativne svrhe.
Dobijeni rezultati su zasnovani na informacijama koje pruža isključivo krajnji korisnik koji nosi potpunu odgovornost. U skladu sa time, krajnji korisnik potvrđuje da kompanija Michelin ne može da garantuje tačnost tih rezultata. Rezultati dobijeni na osnovu podataka koje pruža krajnji korisnik smatraju se isključivo kao simulacija.

Rezultati iz simulatora ne isključuju odgovornost krajnjeg korisnika u pogledu zaštite i održavanja svog voznog parka, stanja pneumatika, opreme i/ili mašina. Krajnji korisnik je i dalje odgovoran za sve odluke i posledice tih odluka u pogledu upravljanja pneumaticima i voznim parkom uopšteno. 

Definicije:

Procenat uštede:  Potrošnja goriva se izračunava koristeći razliku u otporu kotrljanja u kg/T na osnovu prosečne vrednosti kg/T izabranih pneumatika pomnoženo sa -2,02 L/100 km/Ikg/T.  Razlika u otporu kotrljanja se meri na osnovu doprinosa svakog položaja (7500 kg za prednju osovinu, 11.500 kg za pogonsku osovinu i 21.000 kg za osovine prikolice ili 40.000 kg za ceo konvoj).

Godišnja ušteda (u evrima):  Izračunava se deljenjem kilometara godišnje sa 100 pomnoženo sa uštedom po litru/100 km za poluprikolicu, nakon čega se rezultat množi sa cenom goriva

Godišnja ušteda u CO2:  Izračunava se prema uštedi po litru/100 kg za poluprikolicu pomnoženo sa 2,66 (sagorevanje 1 litra dizel goriva dovodi do stvaranja 2,66 kg CO2).

Zaštitni znak MICHELIN i grafički prikaz Michelin Man su ekskluzivna svojina Compagnie Générale des Etablissements Michelin, privatnog akcionarskog društva, sa akcijskim kapitalom od 363.637.008 evra i čije se sedište nalazi na adresi Cours Sablon 12, 63000 Clermont-Ferrand (FRANCUSKA).

Marku MICHELIN odobrava većina konstruktora u svim kategorijama vozila: teretni kamioni/prikolice, tegljači/poluprikolice, putnički i gradski autobusi, i to za celokupnu ponudu pneumatika za kamione.

LA-MARQUE-MICHELIN-HOMOLOGUEE-PAR-TOUS-LES-CONSTRUCTEURS

Prilikom naručivanja svog novog vozila, možete odabrati i da ga opremite pneumaticima MICHELIN tako što ćete svoj izbor navesti u porudžbini.

Naši stručnjaci za proizvode vama su na usluzi kako bi vas savetovali pri odabiru pneumatske opreme vaših budućih vozila (dimenzije, brazde...), zavisno od uslova upotrebe.

Zato ne oklevajte da nam seobratite za pomoć