Politika Privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Sažetak

Kompanija Tigar Tyres u okviru Michelin grupe je posvećena zaštiti vaših podataka o ličnosti i usvajanju jasnog i transparentnog pristupa u pogledu informacija koje prikupljamo i kako ih koristimo. Ova politika privatnosti objašnjava kako obrađujemo podatke o ličnosti koje prikupljamo ili koje nam pružate kada koristite našu veb stranicu ili digitalne usluge.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku privatnostu da biste razumeli naš pristup i praksu u pogledu vaših podataka o ličnosti i kako ćemo ih obrađivati.

  1. Ko smo mi i kako nas možete kontaktirati?
  2. Naše veb stranice pokrivene ovom politikom privatnosti
  3. Kontakt osoba za zaštitu podataka o ličnosti
  4. Ostale politike koje vas ohrabrujemo da pročitate
  5. Podatke koje prikupljamo o vama
  6. Informacije o našim marketinškim komunikacijama
  7. Podaci koje prikupljamo o vama sa drugih lokacija
  8. Gde čuvamo vaše podatke o ličnosti?
  9. Deljenje vaših podataka o ličnosti
  10. Međunarodni transfer podataka o ličnosti
  11. Koliko dugo čuvamo vaše podatke o ličnosti
  12. Prava koja imate prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka
  13. Vaše opcije ako niste zadovoljni načinom na koji koristimo vaše podatke o ličnosti
  14. Sigurnost podataka o ličnosti
  15. Promene naše politike privatnosti

1.       Ko smo mi i kako nas možete kontaktirati?

Punopravno ime naše kompanije je PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU GUMA TIGAR TYRES, DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU PIROT (“Tigar Tyres”) i kada koristite ovaj sajt ili naše usluge, mi se javljamo kao rukovalac podataka. Ako želite da nas kontaktirate, možete to učiniti na sledeći način:

Možete nam poslati e-mail na (uneti email)

Možete poslati pismo kompaniji Tigar Tyres, Nikole Pašiča 213, Pirot, 18300, Srbija

Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme na našem sajtu.

2.       Naše veb stranice pokrivene ovom politikom privatnosti

Informacije prikazane u ovom pravilniku odnose se na sledeću veb stranicu:

(uneti link sajta)

3.       Kontakt osoba za zaštitu podataka o ličnosti

Radi ostvarivanja svojih zahteva u pogledu zaštite privatnosti i podataka o ličnosti možete poslati e-mail na sledeću adresu: (uneti email).

4.       Ostale politike i informacije koje vas ohrabrujemo da pročitate

Ova politika o privatnosti sadrži sve informacije, koje su vam potrebne, o načinu na koji prikupljamo i koristimo vaše lične podatke na našim veb sajtovima, ali vam takođe preporučujemo da pročitate informacije na drugim lokacijama.

  • Dodatne politike koje se odnose na podatke o ličnosti
  • Naša politika o kolačićima
  • Uslovi korišćenja našeg sajta
  • Povezane platforme

Dodatne politike koje se odnose na lične podatke

Ovaj dokument odgovara našoj glavnoj politici privatnosti u vezi sa korišćenjem veb sajta i digitalnih proizvoda i usluga koje nudi grupa Michelin. Međutim, dodatne informacije se mogu naći u politikama o privatnosti koja su jedinstvena za određene specifične digitalne proizvode i usluge. Pročitajte ova pravila kada se registrujete ili se prijavite za ove proizvode ili usluge.

Naša politika o kolačićima

Kada koristite našu veb stranicu ili druge digitalne proizvode i usluge koje pružamo, informacije se mogu prikupljati putem kolačića kako biste se razlikovali od drugih korisnika veb stranica i drugih digitalnih proizvoda i usluga. Imamo posebnu politiku kolačića koja objašnjava našu upotrebu kolačića i razlog zašto ih koristimo. Preporučujemo vam da pročitate našu politiku kolačića ovde ([uneti link pravila o kolačićima]).

Uslovi korišćenja sajta

Uslovi korišćenja našeg sajta označavaju uslove pod kojima možete da koristite naš sajt i moraju se pročitati uz ovu politiku privatnosti. Ovde možete pročitati uslove korišćenja našeg sajta ([uneti link uslova korišćenja sajta]).

Povezane platforme

Naš sajt će verovatno sadržati linkove ka i sa veb sajtova i digitalnih platformi koje pružaju naše partnerske mreže, oglašivači, afilijacije i društvene mreže. Ako pratite link na jedan od ovih veb sajtova, imajte na umu da ove veb stranice imaju svoju privatnu politiku privatnosti i ne možemo biti odgovorni za te politike ni pod kojim okolnostima. Pročitajte ova pravila pre nego što pružite svoje lične podatke.

5.       Informacije koje ćemo prikupiti o vama

Ovaj odeljak predstavlja:

  • način na koji prikupljamo vaše podatke o ličnosti,
  • kategorije podataka koje prikupljamo,
  • način na koji planiramo da koristimo podatke koje prikupljamo,
  • pravni osnov na osnovu kojeg obrađujemo prikupljene podatke,
  • koliko dugo čuvamo prikupljene podatke; i
  • specifične vrste podataka.

 

Prikupljeni podaci Svrhe Vrsta podataka Pravni osnov Vremensko čuvanje podataka
Login podaci  Login podaci se koriste za prijavu i pristup digitalnim uslugama koje su vam dostupne u zavisnosti od vašeg profila. Login podaci uključuje vašu prijavu (koja može biti vaša adresa mail adresa) i vašu lozinku. Pravni osnov za obradu je legitiman interes kontrolora podataka. Login podatke čuvamo dok ste ovlašćeni korisnik od strane vašeg poslodavca. Ako ne pristupite računu više od 24 meseci, mi ćemo izbrisati vaše podatke

Podaci o profilu korisnika

 

Upravljanje profesionalnim korisničkim računima korisnika Prezime, ime, poštanska adresa i email adresa, fiksni i mobilni broj, Pravni osnova za obradu je legitiman interes kontrolora podataka Podatke o profilu korisnika čuvamo sve dok ste ovlašćeni korisnik od strane vašeg poslodavca. Ako ne pristupite računu preko 24 meseca, mi ćemo izbrisati vaše podatke
Podaci o povezivanju Ovi podaci se koriste za analizu korišćenja sajta IP adresa, identifikator uređaja, oznaka vremena konekcije Legitiman interes kontrolora podataka 6 meseci
Podaci o komunikacijama  Upravljanje profesionalnim korisnicima

Sredstva komunikacije za razmenu sa Michelin-om (e-mail) i odabranim jezikom.

 

 

Pravni osnov za obradu je legitiman interes kontrolora podataka Podatke o profilu korisnika čuvamo sve dok ste ovlašćeni korisnik od strane vašeg poslodavca. Ako ne pristupite računu preko 24 meseca, mi ćemo izbrisati vaše podatke
Profesionalni korisnički podaci korisnika

Upravljanje operacijama koje se odnose na ponude usluga (garancije, popusti, promocije i lojalnost) koje se pružaju profesionalnom korisnicima

 

Identifikacioni podaci, ekonomske i finansijske informacije (ponuda povraćaja novca kao deo promotivne ponude) Pravna osnova za obradu je sklapanje ugovora sa profesionalnim korisnicima za one koje prihvate ponude i legitimni interes kontrolora podataka za druge profesionalne korisnike.

- 3 godine od završetka poslovnog odnosa za profesionalnim korisnicima.

 - 3 godine od prikupljanja podataka od strane kontrolora podataka ili poslednjeg kontakta od potencijalnog kupca Profesionalnog korisnika.

 

 

Verovatno ćemo prikupljati i čuvati sledeće podatke o vama:

Dobrovoljne informacije

Kada pružite podatke (npr. podatke navedene u gore navedenim tabelama), u određenim slučajevima ćemo takođe tražiti dodatne informacije na dobrovoljnoj osnovi. Ove informacije će biti predstavljene kao opcione i koriste se za bolje razumevanje naših klijenata i personalizaciju naših usluga.

Statistički podaci

Takođe prikupljamo i koristimo zbirne podatke kao što su statistički ili demografski podaci ("Zbirni podaci"). Zbirni podaci mogu doći iz vaših ličnih podataka, ali oni nikada neće otkriti vaš identitet.

Osetljivi podaci o ličnosti

Iako ne prikupljamo osetljive podatke o ličnosti, na našem veb sajtu postoje odeljci na kojima možete da pošaljete dodatne informacije, na primer kada pošaljete izveštaj. Ako pošaljete informacije u ovom odeljku sa slobodnim tekstom, pošaljite samo informacije koje želite da dostavite i uvek imajte na umu da to mogu biti osetljivi podaci o ličnosti. Ako šaljete komentare ili sugestije na našoj veb stranici, ne zaboravite da će ove informacije biti vidljive drugim korisnicima veb stranice.

6.       Informacije o našim marketinškim komunikacijama

Vi ćete primati marketinške komunikacije ili biltene od nas samo ako (i) želite da ih primite, (ii) vi ste već jedan od naših klijenata, pod uslovom da se ova komunikacija odnosi na slične proizvode ili usluge, ili ako (iii) se ova komunikacija odnos na vašu profesionalnu aktivnost.

U ovom slučaju, mi koristimo informacije koje ste pristali da date, obično vaše ime i adresu email pošte.

U svakom slučaju, možete da otkažete pretplatu ili prekinete sve marketinške komunikacije od nas u bilo koje vreme:

 (i) klikom na link za odjavu na dnu svake marketinške komunikacije koju vam šaljemo, ili

(ii) ako nas kontaktirate putem e-maila ili poštom koristeći podatke za kontakt navedene u članu 1.

Možemo vam poslati marketinške komunikacije dok ne odlučite da se odjavite. Međutim, ako vam se ne javimo ili primetimo da niste otvorili naše mejlove u periodu od 3 godine, izbrisaćemo vaše podatke iz naše baze podataka. Slobodni ste da se pretplatite ponovo u bilo koje vreme.

Takođe možemo da koristimo vaše podatke o korišćenju i uređajima za pravljenje onlajn predloga i preporuka za robu ili usluge koje vas mogu zanimati. Ova obrada se zasniva na legitimnom interesu za razvoj naših proizvoda i usluga.

7.       Informacije koje prikupljamo o vama sa drugih lokacija

Da bismo vam omogućili pružanje naših usluga, možemo primiti lične podatke o vama iz drugih izvora, a naročito:

  • Možemo primiti podatke o vama ako koristite neku od drugih veb stranica kojima rukovodimo ili ako koristite druge proizvode i/ili usluge koje pružamo. Takođe blisko sarađujemo sa trećim stranama (uključujući, na primer, poslovne partnere, tehničke podugovarače, platne usluge, analitičare, istraživače) i od njih možemo dobiti podatke o vama.

Pravna osnova za obradu je naš legitiman interes da nadgledamo i poboljšavamo našu veb stranicu, naše proizvode i naše usluge.

  • Informacije sa naših veb servera, na primer informacije o vašem računaru, kao što su IP adresa, vaš operativni sistem ili pregledač. Takođe možemo prikupiti informacije o pretraživanjima koja ste izvršili na našoj veb stranici i vašoj interakciji sa komunikacijama koje šaljemo, na primer kada otvarate naše mejlove. (“Podaci o upotrebi i uređaju”). Ove informacije koristimo za administriranje našeg sistema i analizu načina na koji se koristi naša veb stranice i digitalne platforme. Takođe nam omogućava da obezbedimo najbolju moguću infrastrukturu za vaše digitalne aktivnosti.

Pravna osnova za obradu je naš legitiman interes da nadgledamo i poboljšavamo našu veb stranicu, naše proizvode i naše usluge.

  • Kao što je gore pomenuto, prikupljamo informacije koristeći kolačiće ili druge slične tehnologije pohranjene na vašem uređaju, u vezi načina na koji koristite našu veb stranicu, kao i naše digitalne proizvode i naše usluge. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na disk vašeg računara ili mobilnog uređaja/tableta. Oni nam omogućavaju da poboljšamo našu veb stranicu i pružimo vam superiornu i personaliziranu uslugu. Ovde možete pročitati našu politiku kolačića ([uneti link pravila o kolačićima]).

Pravna osnova za obradu je vaš pristanak ili, gdje je to primenjivo, naš legitimni interes da pratimo i poboljšavate našu veb stranicu, naše proizvode i naše usluge.

8.       Gde čuvamo vaše lične podatke?

Sve informacije koje nam dostavite čuvaju se na sigurnim serverima u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA).

Iako se obavezujemo da ćemo zaštititi vaše lične podatke, prenošenje ovih informacija putem interneta nije potpuno bezbedno. Zajedno sa našim pružaocima usluga, nastojaćemo da zaštitimo vaše lične podatke, ali podatke o ličnosti pružate na vlastiti rizik.

9.       Deljenje vaših podataka o ličnosti

Vaši podaci o ličnosti će se slati samo osobama kojima je potrebno da znaju ove informacije da bi izvršile svoje zadatke.

Verovatno ćemo podeliti vaše podatke o ličnosti na sledeći način:

  • U okviru Michelin grupe

Možemo otkriti vaše lične podatke bilo kojem članu Michelin grupe, tj. zavisnim kompanija, konačnoj matičnoj kompaniji i njenim zavisnim kompanija, u onoj meri u kojoj je to potrebno za iste svrhe kao i za početnu obradu predstavljenu u ovoj politici.

  • Sa podizvođačima

Tigar Tyres može da deli vaše lične podatke sa podizvođačima, posebno sa kompanijom salesforce.com EMEA Limited, koja grupa može da koristi za obradu vašeg zahteva, pružanje usluga i/ili upravljanje sajtom. Ovi podizvođači su ugovorno obavezni da garantuju poverljivost i sigurnost ličnih podataka i da samo obrade vaše lične podatke u skladu sa našim uputstvima.

  • sa trećim licima

(i) Iz pravnih razloga

Ako smo dužni da otkrijemo ili podelimo vaše lične podatke u skladu sa zakonskim zahtevima, ili da sprovedemo ili primenimo naše uslove korišćenja ili bilo koji drugi ugovor; ili kako bi zaštitili naša prava, imovinu ili sigurnost Tigar Tyres-a, Michelin grupe, kupaca ili drugih. U ovom kontekstu i u meri u kojoj je to potrebno, možemo poslati vaše podatke o ličnosti bilo kom spoljnom konsultantu koji je obavezan da poštuje poverljivost.

(ii) Na osnovu vašeg pristanka

Treće strane mogu prikupljati vaše informacije na našoj veb stranici, našim proizvodima ili uslugama putem kolačića ili sličnih tehnologija, na primer za prikaz personalizovanih oglasa ili za potrebe profilisanja. Ovi kolačići će biti obrađeni u skladu sa našom Politikom kolačića. Možete ga pročitati ovde ([uneti link pravila o kolačićima]).

10.   Međunarodni prenos ličnih podataka

Imajući u vidu da je Michelin međunarodna grupacija sa bazama podataka u različitim zemljama u kojima posluje. od Tigar Tyres-a može biti zatraženo da prenese vaše lične podatke unutar grupe na jednu od baza podataka ili na jednog od svojih spoljnih partnera koji se nalaze u nekoj drugoj zemlji.

S obzirom na to da nivo zaštite podataka varira u zavisnosti od zemlje, mi ćemo vaše podatke o ličnosti slati isključivo kompanijama Michelin grupe ili kompanijama trećih strana izvan Evropske unije samo ako nude isti nivo zaštite ličnih podataka kao i Tigar Tyres.

Za transfere unutar Michelin grupe, Tigar Tyres kao deo grupe Michelin je usvojio interna pravila koja regulišu prenos ličnih podataka iz Evropske unije ili EEA. Klikom na naše “Binding Corporate Rules” (BCR), možete pogledati dodatne detalje o ovim pravilima.

Prenos podataka izvan grupe je regulisan od strane BCR-a (obrađivač) našeg podugovarača (Salesforce) ili ugovorima koji sadrže klauzule Evropske komisije za dobavljače locirane izvan EU kako bi se garantovao sličan nivo zaštite koji garantuje i vaša zemlja.

Iako se obavezujemo da ćemo zaštititi vaše podatke o ličnosti, prenošenje ovih informacija putem interneta nije potpuno bezbedno. U saradnji sa našim pružaocima usluga, trudimo se da zaštitimo vaše podatke o ličnosti, ali vi dostavljate svoje podatke o ličnosti na sopstveni rizik.

11.   Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke

Mi nećemo čuvati vaše podatke o ličnosti duže nego što je potrebno za svrhe za koje smo ih prikupili, bez obzira na svrhu, uključujući i ispunjavanje bilo kojeg zakonskog, računovodstvenog ili izveštajnog zahteva. Da biste dobili više detalja o tome koliko dugo čuvamo vaše lične podatke, molimo vas da pogledate član 5 ove politike.

Da bismo odredili odgovarajući period za čuvanje vaših ličnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osetljivost ličnih podataka, potencijalni rizik od neovlašćenog otkrivanja ili korišćenja vaših ličnih podataka, razloge zbog kojih obrađujemo vaše lične podatke, potencijalne kapacitete za ostvarivanje ovih ciljeva na druge načine i zakonske uslove koji su na snazi.

U određenim okolnostima, možete nas kontaktirati da izbrišemo vaše podatke: pogledajte vaše pravo na brisanje, ispod, za više informacija.

U određenim okolnostima, možemo da anonimizujemo vaše lične podatke (tako da ne mogu biti povezani sa vama) u istraživačke ili statističke svrhe. U ovom slučaju, možemo koristiti ove informacije na neodređeno vreme i bez obaveštavanja.

12.   Prava koja imate u skladu sa Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije pruža vam određena prava u pogledu obrade vaših podataka, i to sledeća prava:

  • Pravo na informisanje
  • Pravo na pristup vašim podacima
  • Pravo na ispravku i dopunu vaših podataka
  • Pravo na brisanje vaših podataka („bravo na zaborav“)
  • Pravo na ograničavanje obrade
  • Pravo na prenosivost vaših podataka      
  • Pravo na prigovor i automatizovano donošenje pojedinačnih odluka

Pravo na informisanje

Imate pravo da budete informisani o načinu na koji prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke, uključujući i ko smo, kako koristimo vaše lične podatke i vaša prava u vezi sa vašim ličnim podacima.

Pravo na pristup vašim informacijama

Imate pravo da pristupite svojim podacima o ličnosti koje posedujemo. Možemo dobiti potvrdu da li su vaše informacije obrađene ili odlučiti da omogućite pristup vašim podacima o ličnosti.

Pravo da ispravite i dopunite vaše podatke

Ako su vaš podaci o ličnosti netačni ili nepotpuni, dozvoljeno vam je da ih ispravite i ažurirate. Ako smo vaše informacije otkrili trećim licima, tamo gde je to moguće, obavestićemo ih o svim ažuriranim informacija koja ste nam prijavili. Možete ažurirati svoje podatke o ličnosti koje čuvamo tako što ćete nas kontaktirati putem kontakta predstavljenih u ovoj politici privatnosti.

Pravo na brisanje vaših podataka („pravo na zaborav“)

Imate pravo da zatražite da se vaši podaci o ličnosti obrišu ili povuku ukolika obrada vaših podataka više nije potrebna. Okolnosti u kojima se možete pozvati na pravo da budete zaboravljeni uključuju situacije u kojima informacije više nisu potrebne za svrhu za koju su izvorno prikupljene ili obrađene, kao i situacije u kojima ste povukli svoj pristanak za obradu.

U određenim ograničenim okolnostima, pravo na zaborav ne važi. Kontaktirajte nas za više informacija.

Pravo na ograničavanje obrade

Imate pravo da blokirate ili sprečite obradu vaših podataka o ličnosti. Ako od nas zatražite da izbrišemo vaše podatke o ličnosti, zaustavićemo svaku obradu.

Pravo na prenosivost vaših podataka

Ako želite premestiti ili preneti vaše podatke o ličnosti drugom pružaocu usluga ili kopirati vaše podatke u vlastite svrhe, imate pravo da prenesete svoje podatke drugom licu.

Pravo na prigovor i automatizovano donošenje pojedinačnih odluka

Imate pravo da u svakom trenutku podnesete prigovor na obradu vaših podataka o ličnosti, te zatražite od nas da ne obradimo vaše lične podatke u marketinške svrhe. Obično ćemo vas obavestiti (pre prikupljanja podataka) ako nameravamo da koristimo vaše informacije u ove svrhe ili ako nameravamo da otkrijemo vaše informacije trećoj strani u tu svrhu.

Možete iskoristiti svoje pravo tako što ćete označiti određene okvire na obrascima koje koristimo za prikupljanje vaših podataka. Ovo pravo takođe možete iskoristiti u bilo kom trenutku tako što ćete nas kontaktirati na (uneti mejl adresu).

Imate pravo da se na vas ne primenjuje odluka doneta isključivo na osnovu automatizovane obrade, uključujući i profilisanje, ako se tom odlukom proizvode pravne posledice po to lice ili ta odluka značajno utiče na vaš položaj.

Ovo pravo se ne primenjuje se ako je odluka:

1) neophodna za zaključenje ili izvršenje ugovora između vas i Tigar Tyres-a;

2) zasnovana na zakonu, ako su tim zakonom propisane odgovarajuće mere zaštite prava, sloboda i vaših legitimnih interesa;

3) zasnovana na vašem izričitom pristanku.

Možete naći više informacija o vašim pravima u Zakonu za zaštitu podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008, 104/2009 - dr. zakon, 68/2012 - odluka US i 107/2012) odnosno od 21.08.2019. godine u Zakonu za zaštitu podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018).

13.   Vaše opcije ukoliko niste zadovoljni:

Trudimo se da štitimo i poštujemo vašu privatnost. Međutim, ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili obrađujemo vaše podatke, ili ako samo želite da dobijete više informacija o svojim pravima, možete nas kontaktirati na sljedeće adrese:

  • Možete nam poslati e-mail na (uneti mejl adresu)
  • Možete poslati pismo kompaniji Tigar Tyres doo.
  • Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme na našem sajtu ([ubaciti link sajta])

Nastojaćemo da radimo sa vama na rešavanju vašeg problema i odgovorimo na vaša pitanja što je pre moguće.

14.   O sigurnosti podataka

Tigar Tyres je sproveo mere za zaštitu poverljivosti, bezbednosti i integriteta vaših podataka o ličnosti. Pristup podacima o ličnosti je ograničen na zaposlene i pružaoce usluga kojima je potreban pristup ovim informacijama i koji su prošli obuku o poverljivosti.

Na Tigar Tyres-ovim komercijalnim lokacijama, bankovni podaci će se prikupljati kako bi se omogućio efikasan, zakonit i siguran proces plaćanja. Ove mere mogu uključivati SSL enkripciju (tako da podaci ne mogu biti pročitani od strane trećih strana) prilikom prikupljanja ili prenosa poverljivih podataka. Ove informacije će se koristiti samo za online plaćanje i neće biti pohranjene.

Tigar Tyres će se postarati da vaši lični podaci ne budu izmenjeni ili oštećeni i da im neovlašćena treća lica ne mogu pristupiti.

15.   Promene naše politike privatnosti

S vremena na vreme možemo da menjamo našu politiku privatnosti. Svaka buduća izmena će biti objavljena na ovoj stranici. Ako imate online nalog kod nas, možemo vas obavestiti o bilo kakvim promenama putem email- a ili putem vašeg naloga prilikom sledeće prijave.